Jordan Henderson elmondta, hogy akkor hallottam rasszizmust, mondja Balakov

Bulgária menedzsere az angliai 6–0-s vereség éjszakáján azt állította, hogy Jordan Henderson megpróbálta meggyőzni arról, hogy rasszizmust hallott és látott saját fülének és szemének bizonyítékaival szemben.

Krasimir Balakov , aki lemondott a múlt héten, és tagadta, hogy tudatában lett volna a lelátón zajló rasszizmusnak, amely Bet365 kétszer is leállította az Euro 2020 selejtezőjét, megjegyzéseit a bolgár Sportal.bg sportoldalnak adott interjújában készítette elő. A legrosszabb eset “a Belgrádi Partizan ellen. További információ

” Beszéltem [Kieran] Trippierrel a vonalon, és ő próbált vigasztalni “- mondta Balakov az egyik leállásról. „Azt mondta:„ Semmi gond, edző. ”[Raheem] Sterling is ott volt.Hirtelen Jordan Henderson jött hozzám és megpróbált meggyőzni arról, hogy hallottam és láttam olyan dolgokat, amiket valójában nem. Mondtam neki, hogy nem hallottam semmit. Az emberek azért jöttek a stadionba, hogy focit nézzenek. ”

Utána a rasszizmussal kapcsolatos kérdések domináltak, és Balakovot bírálták a válaszaiért, nevezetesen azért, mert azt mondta, hogy nem hallotta a bántalmazást. Rámutatott arra is, hogy az angliai szurkolók rosszul viselkedtek a „fütyüléssel és kiabálással” a bulgáriai himnusz idején.

„A meccs után az angol média által feltett kérdések 99,9% -a a rasszizmusról szólt” mondott. „A válogatott menedzsere vagyok, de válaszolnom kellett a politikai kérdésekre.Aztán minden, ami a közösségi médiában történt, brutális volt, az egész családom és gyermekeim a támadások célpontjává váltak. rasszizmus. Mindig elítéltem. Amikor játszottam, sok fekete csapattársam volt, és mindig támogattam őket. Harcolnunk kell a rasszizmus ellen. ”

A meccs utáni napon Balakov határozottan elítélte a rasszizmust, és bocsánatot kért„ az angliai játékosoktól és mindenkitől, aki megsértődött ”.