A Bury CVA-val szembeni félelem azonnali fizetésképtelenségi vizsgálatot indít

A fizetésképtelenségi szakértők szövetsége bejelentette, hogy kivizsgálja az angol labdarúgó-bajnokság kedden elűzött Bury adósságainak csökkentésére szervezett önkéntes vállalati megállapodást. Az IPA közölte a „CVA működésének mérlegelésével” kapcsolatos döntését, amelyet az északi Bury északi képviselője, James Frith és a Labdarúgás Szurkolói Szövetség a Guardianben kifejtett aggályai követtek.

Frith kijelentette, hogy vállalja ezt „szokásos gyakorlat” lesz, amelyet az Insolvency Service, egy kormányhivatal fog kivizsgálni.Frith és az FSA aggodalmainak középpontjában egy 7 millió font összegű követelés áll, amelyet a CVA-nak beismertek, mint 22Bet adósságot, amelyet Bury egy olyan társaságnak, a Mederco-nak köszönhet, amelynek tulajdonosa Stewart Day volt, a klub korábbi tulajdonosa, és amely februárban összeomlott az adminisztrációval.

Decemberben, nem sokkal azelőtt, hogy Day fizetésképtelenné nyilvánította Mederco-t és több más ingatlanvállalatát, eladta Buryt 1 fontért Steve Dale-nek, annak a tulajdonosnak, akinek a hivatalában a 134 éves klubot kizárták. Júliusban Dale, aki soha nem elégítette ki az EFL-t azzal, hogy rendelkezik a klub adósságainak kifizetéséhez és lebonyolításához szükséges pénzzel, azon dolgozott, hogy biztosítsa a CVA-t, amely a hitelezőknek 25 fontot ajánlott fel minden tartozásáért.

A fizetésképtelenséget felügyelő szakember A CVA, Steven Wiseglass, a Bury hitelezői között 7,1 millió font adósságot tartalmazott, amely állítólag tartozik a Mederco-nak a klub tulajdonában lévő kölcsönökért.A hitelezőknek azt mondták, hogy ezt az adósságot az RCR Holdings Ltd vásárolta meg, egy társaság, amely két nappal az ülés előtt alakult meg a CVA megfontolására. A 7,1 millió fontos adósság nagysága döntő volt a CVA átengedése szempontjából.

A múlt héten az RCR Holdings egyetlen tulajdonosa és igazgatója, Kris Richards (41) megerősítette a BBC Radio Manchesternek, hogy ő a Steve Dale lánya.

A Mederco adminisztrátora, a Leonard Curtis cég azt mondta a társaság hitelezőinek, hogy nem tudja megállapítani, hogy Bury mennyi pénzzel tartozik, ha van ilyen.Azt állította, hogy „nincs bizonyíték az adósság mennyiségének pontosságára és 22Bet Magyar bizonyítékára”, és az RCR-nek eladta az esetleges követeléseket 70 000 fontért.

Dale elmondta a Guardiannak a múlt héten, hogy Az RCR Holdings, miután 7,1 millió fontot felvettek a Bury CVA-ba, ennek a teljes összegnek a negyedét keresi majd a többi hitelező mellett – 1,75 millió fontot, annak ellenére, hogy csak 70 000 fontot fizetett be. mondván, hogy nyilatkozatot bocsát ki, kivizsgálja a Bury CVA-t, miután a Guardian jelentést tett Frith’s-ről és az FSA vizsgálati felhívásokról. hitelezők egy meghatározott időtartamra ”- mondta az IPA. „A CVA-k szigorúan szabályozottak, és a legmagasabb fokú gondossággal kell rendelkezniük a fizetésképtelenséggel foglalkozó szakemberektől.

„ Az IPA rendkívül komolyan veszi a fizetésképtelenségi eljárásokból eredő aggályokat, és megerősítheti, hogy a kapott információk miatt figyelmét, és az IP-k szabályozásának folyamataival összhangban fontolgatja a Bury labdarúgóklubhoz kapcsolódó CVA működését. ”

Wiseglass szerdán elmondta a Guardiannak, hogy beengedte a Mederco 7,1 millió fontot. adósságot, mert bizonyítékok voltak a Burynél erre. “Minden, ami a CVA-val kapcsolatos, megfelelően megtörtént” – mondta -, de természetesen engem szabályoznak, és ha lesz valamilyen vizsgálat, foglalkozom vele és együttműködök vele. “Kérdések és válaszok: Mi vár Buryra a kiutasítás után a Labdarúgó Liga?További információ

Dale elmondta: „Az összes ügylet a CVA-val korrekt és megfelelő módon történt.”

Az FSA írt az IPA-nak és az R3-nak, a fizetésképtelenségi szakembereknek „kereskedelmi szövetség, kifejezve aggályait, mint a Bury és az összes többi angol klubhoz tartozó támogatói bizalom és csoport képviseleti testülete. Az R3 válaszul egyértelművé tette, hogy nincs szabályozási jogköre.

Az FSA szóvivője üdvözölte az IPA bejelentését, mondván: „Ma közvetlen kapcsolatban álltunk az IPA-val, és biztosak vagyunk benne, hogy ez alapos kivizsgálás, amint azt egy futballklub fizetésképtelensége megköveteli. ”

Az EFL csütörtökön megerősítette a Burynek, hogy nem fogja újból megvizsgálni a kiutasítást.A klub elmondta: “Ezt megérteni igyekszünk, mivel az új ajánlattevő jelentős forrásokat bizonyított az EFL számára, olyan forrásokat, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy átvegyék, irányítsák és biztosítsák Bury hosszú távú jövőjét.”

< p> Frith „frappáns ütésnek” nevezte, és egy tweetben így szólt: „Parlamenti és jogi lépésekkel fel fogjuk emelni az előzeteseket.”

A Guardian megtudta, hogy a levélben megnevezett új ajánlattevő szerdán az EFL-be küldte egy Gustavo Ferreira nevű brazil lelkész.Fizetési sapkák és közvetlen cselekvés: tanulságok Bury halálából | David Conn További információ